Skogsmulle, magiska Stockholm och Digifritids

Lär känna din närmiljö på sommarlovet, eller besök ett digitalt fritids.

Skogsmulle och Naturboken Friluftsfrämjandet

Skogsmulle och naturboken är en bra app för barn från Friluftsfrämjandet som lockar till mer uteliv. Du hittar mer information om appen här: 
https://www.friluftsframjandet.se/detta-gor-vi/forskolor-och-skolor/skogsmulles-naturbok/

I appen lär man sig mer om olika djur och Allemansrätten genom korta spelmoment. Det finns dessutom olika uppdrag som man måste lösa, till exempel bygga en hinderbana i skogen till Hasselmusen. Uppdragen ska sedan fotas av för att sparas i Skogsmulles naturbok. Syftet med appen är att både barn och vuxna ska lära känna sin närmiljö lite bättre.

Mer närmiljö blir det från måndag den 22 juni då Jakten på Jack av Martin Olczak och Anna Sandler börjar som sommarlovsserie. Ett äventyr i 21 delar som utspelar sig i ett magiskt Stockholm.
Lyssna på den och många andra superbra böcker på https://sverigesradio.se/barnradion 

Ett annat tips är att Rädda Barnen och Generation Pep har startat en barnvänlig och trygg plats på nätet för barn mellan 6-12 år. Det är ett digitalt fritids, där man kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker. Det är också en plats där barn kan mötas i sin oro och få lotsning till trygga vuxna. Syftet är att underlätta barns vardag, i synnerhet nu under pågående pandemi.

Mer information om Digifritids finns här: https://www.digifritids.se/about/

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carolina Brodin Yousef den 16 juni 2020