Sanningen om Alice

Sanningen om Alice är Rebecka James debut och handlar om Katherine. Hennes lillasyster Rachel blir brutalt mördad och våldtagen.

Katherine blir vittne till händelsen och skuldkänslorna och mediepådraget kring händelsen gör att hon flyr sin hemstad och sina föräldrar för att bo hos sin faster i Sidney. Hon börjar i en ny skola och efter ett tag träffar hon en vän – Alice, och livet börjar se lite ljusare ut.

Alice kommer nära inpå Katherine och blir en nära vän, men hon beter sig ibland riktigt illa. Katherine får ibland onda aningar men samtidigt är hon så glad att ha en vän och för att hon är omtyckt igen. Men situationen urartar snart och Alice visar sig ha en anledning till varför hon vill krypa under skinnet på Katherine. Vad Katherine trodde att ingen i Sidney visste om henne visar det sig att Alice vet mer än någon annan om. Samtidigt träffar Katherine den stora kärleken, då blir Alice än mer galen och hennes hemlighet får henne att helt tappa greppet. Hon är beredd att gå hur långt som helst för att skada Katherine och det slutar i tragedi. 

Sanningen om Alice är en psykologisk thriller som också är svår att lägga ifrån sig! Jag kastas hela tiden mellan hopp och förtvivlan, hur ska det egentligen gå för Katherine, ska hon lyckas bryta och få bort Alice ur sitt liv, ska Alice släppa taget och sluta förfölja och trakassera henne? Och den största frågan som man vill få svar på – varför vill Alice henne så illa?

De många frågorna får tillslut svar. En bra, fängslande bok, man blir fast och läser tills den tar slut men det går inte att komma ifrån att den ibland blir en aning ”to much”.


Karin på Solna Gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 24 november 2011