Sökhjälp för e-böcker och e-ljudböcker

Om du vet vilken bok du vill ha hittar du den genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av i sökrutan. I träfflistan kan du se om boken finns som e-bok eller e-ljudbok.

Du kan också välja att filtrera din sökning på e-bok eller e-ljudbok i rutan Mediatyp om du klickar på den lilla pilen till höger i sökrutan. 

Om du vill söka på alla deckare vi har som e-bok eller e-ljudbok skriver du deckare i sökrutan. Sedan väljer du e-bok eller e-ljudbok i rutan Mediatyp högst upp i sökfältet.

Om du vill att böckerna ska visas i alfabetisk ordning efter författare väljer du Författare i rull-listen där det står Sorterat på relevans.

För att avgränsa din sökning ytterligare kan du välja Målgrupp Vuxna eller Barn i rutan Målgrupp högst uppe i sökreslutatet.

Olika format på e-böcker

I vissa fall kan du välja om du vill låna e-böckerna som EPUB eller i PDF-format. Vi rekommenderar formatet EPUB, speciellt för läsning på små skärmar.

EPUB är standardformatet för nypublicerade e-böcker. Det är ett s.k. flödande format, vilket gör att texten hela tiden anpassar sig till den skärmstorlek, textstorlek och typsnitt du använder. Detta gör att böcker i EPUB är mycket väl anpassade för att läsa på mobila enheter, t ex läsplattor.

PDF är digitalt format som i första hand är avsett för utskrift, men även används för e-böcker. PDF är ett statiskt format, vilket innebär att sidan ser likadan ut oavsett skärmstorlek, vilket kan göra det svårläst på mindre skärmar.

• Sök på författarens namn och e-bok för att få fram samtliga e-böcker av en viss författare, oavsett format.
• Sök på författarens namn och EPUB för att få fram samtliga e-böcker av en viss författare i formatet EPUB.

Alla e-böcker du har lånat hittar du när du är inloggad på Mina sidor. 

Direktlänkar:

Klicka på denna länk för att söka på alla e-böcker i katalogen: E-böcker i Sundbyberg.

Klicka på denna länk för att söka på alla e-ljudböcker i katalogen: E-ljudböcker i Sundbyberg.

Avgränsa sedan din sökning ytterligare genom att välja Till exempel Målgrupp: vuxna, Ämnesord: deckare, osv.