Rum 213

Elviras bästa kompis ska resa bort över sommarlovet. Elvira, som inte vill vara ensam under sommaren, bestämmer sig för att åka på kollo. På vägen dit ser hon en rolig nummerplåt: RUM 213. Väl framme får hon dela rum med Bea och Meja. De blir kompisar direkt. Elvira kan inte låta bli att tänka på det konstiga sammanträffandet att rummet de ska bo i har samma nummer som nummerplåten.

Hon vågar inte berätta om nummerplåten för någon, men de tre pratar om att det är lite läskigt att bo i ett rum som slutar på 13. Tänk om det bringar otur?

Det är kvavt och varmt den här första dagen på kollot. Någon av dem öppnar fönstret, men det fläktar inte alls. Det är helt vindstilla. Pang säger det. Fönstret hade smällt igen utan anledning. Under dagarna som följer sker en rad underligheter. Tjejerna intalar sig att det finns naturliga förklaringar bakom, att det är skämt och bus från andra på kollot, kanske från den söta killen? Sedan finns det några saker de inte riktigt kan förklara, hur de än försöker. En viss misstänksamhet smyger sig in. Kan de lita på varandra?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Tatiana Soares den 19 april 2012