Robothjärta

Bea och hennes familj flyttar mest hela tiden. hon kan inte ens räkna hur många gånger hon har bytt skola. Detta gör att Bea tänker på sig själv som en robot då hon märker att allt blir mycket lättare när man är gjord av stål.

Första dagen i ännu en ny skola i ännu en ny stad hamnar hon bredvid pojken Jonah. Jonah blir retad i klassen och kallas för Ghost Boy, de har till och med haft en fejkad begravning för honom bakom skolan en gång. Jonah och Bea blir vänner och en sorts komplicerad och ovanlig vänskaps/kärleksrelation växer fram. De litar på varandra och känner en samhörighet som ingen av de två tidigare har upplevt.Jonah har för längesedan slutat försöka passa in och Bea inser snart att det är en god idé, då hon gång på gång slår huvudet i väggen när hon försöker vara normal och umgås med resten av klassen. Jonah och Bea är snart oskiljaktiga. 

Jonah bär på en hemlighet och han behöver Beas hjälp. Utan ifrågasätta eller tveka hjälper Bea, Jonah att försöka hitta hans försvunna tvillingbror. Och samtidigt som Bea är ett stöd för Jonah så finner hon ett stöd hos honom som hon så väl behöver då hennes föräldrars äktenskap vacklar och de beter sig mer än allmänt märkligt.

Det här är en annorlunda historia. Jag tror aldrig jag har läst något som liknar denna skruvade och jättefina berättelse, jag gillar. Låt er inte skrämmas av en lite töntig titel och ful framsida!


Karin på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Sundbyberg den 19 juni 2012