Revolt

Läs den avslutande delen i trilogin Hungerspelen.

Här på bibblan blev det nästan slagsmål om vem som skulle läsa Revolt först. Alla böckerna är fruktansvärt spännande, men det som är utmärkande med den här delen är att det är den mörkaste av de tre. Serien utspelar sig i ett futuristiskt land som ligger någonstans där USA ligger nu. Det är indelat i tolv distrikt och en huvudstad. Regimen i huvudstaden förtrycker distrikten, där människor lever under slavlika förhållanden.

Hungerspelen är en tyrannisk maktmanifestation som går ut på att en ung man och kvinna från varje distrikt väljs ut för att delta i en våldsam docku-såpa där bara en person överlever. Denna grymhet och den fattigdom som råder gör att upprorstankar frodas i distrikten. Den unga Katniss Everdeen som själv deltagit i Hungerspelen blir en symbol för revolutionen som till slut bryter ut och får en tung roll att axla i en revolt som är lika våldsam som den diktatur som förtrycker dem. Många frågor väcks kring vilka medel som är tillåtna för att nå ett gott syfte.

Hungerspelen

Av: Collins, Suzanne Tipsat av: Lena Petersson

"Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!"


Fatta eld

Av: Collins, Suzanne Tipsat av: Mie Björkman

Katniss och Peeta segrade båda i Hungerspelen genom att trotsa spelreglerna. Att överleva har sitt pris.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lina Berglund den 10 januari 2011