Regnbågsbiblioteket

Sök efter böcker och filmer med hbtq-tema i Regnbågsbiblioteket

Regnbågsbiblioteket

Regnbågen är en symbol för allas rätt att vara just som de är och älska vem de vill. Här tipsar vi om litteratur och annat som har med hbtq att göra (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer). För att söka efter böcker med hbtq-tema. Skriv vårt ämnesord Regnbågsbiblioteket i sökrutan ovan eller sök vidare i Regnbågsbiblioteket nedan som nu är uppdelat i Barn, Unga och Vuxna. Du kan även hitta boktips med hbtq-tema under Vi tipsar.

Regnbågsbiblioteket

 1. Regnbågsbiblioteket Barn

  Här hittar du bilderböcker, kapitelböcker för yngre och äldre barn och fackböcker för barn och unga. Alla med hbtq-tema.

 2. Regnbågsbiblioteket Unga

  Här hittar du ungdomsböcker med hbtq-tema. Du hittar även biografier och tecknade serier med hbtq-tema.

Vi tipsar:

 1. Samtal med vänner

  Av: Rooney, Sally Tipsat av: Elin Sundström

  Frances och Bobbi är unga studenter i Dublin, poeter och bästa vänner. Under en poesikväll träffar dom det gifta paret Nick och Melissa.

 2. Nattbarn

  Av: Gustavsson, Hanna Tipsat av: Elin Sundström

  Iggy är 14 år, älskar hårdrock och vill helst vara ifred med sin dator.

 3. Lisbet och Sambakungen

  Av: Karinsdotter, Emma Tipsat av: Kerstin Blombäck

  - Usch! Måndagar är det tråkigaste som finns, sa farmor. Då går alla till jobbet. - Inte du och jag, sa jag. Måndagar är väl det samma som lördag för oss? Ingen skillnad. - Nä-e, måndagar är mycket värre. Måndagar påminner mig om vardagen, och det är så hemskt så jag blir på dåligt humör. Alla borde vara lediga jämt och göra det dom vill, sa Farmor.

 4. Beppe & Isabel

  Av: Augustson, Björn Tipsat av: Kerstin Blombäck

  Han skrattade. Han var glad. Det liksom bubblade i kroppen på honom. Om en stund skulle han fiska krabbor med sin bästa vän. Världens bästa Isabel.

Visa fler sidor...

Filmer med hbtq-tema

 1. Filmer med hbtq-tema

  Skrivet av: csladmin

  Har du lessnat på att de flesta filmer visar en sorts relationer? Det vill säga heterosexuella kärleksrelationer. Här tipsar vi om några filmer som finns att låna på Bibliotek Sundbyberg som skildrar kärlek, relationer och även har någon sorts hbtq-tema.