Regn och åska

Regn och åska är en berättelse om kärlek.

Rein och Oscar är lika gamla – snart 17, de är födda på samma dag och de träffas för första gången under ett sommarlov i Reins hemstad Tallin. Oscar och Rein förälskar sig i varandra och upplever direkt att bandet mellan dem är starkt och speciellt.  Oscar bor på Gotland och efter två intensiva och fantastiska dagar återvänder han dit och de båda pojkarna skiljs åt. Avståndet mellan Rein och Oscar förstärker upplevelsen av de starka och omtumlande känslor som de hyser för varandra, saknaden blir för stor och Oscar återvänder till Tallin och Rein.

Håkan Lindquist beskriver Reins och Oscars första trevande steg in i det nya – det vuxna, som både skrämmer och glädjer dem båda. Pojkarna börjar tillsammans utforska varandra, sin sexualitet och sina känslor. Regn och åska är bra, den är varm och känslomässig och jag blir lite lycklig när jag läser den. Boken skildrar känslan av att bli kär, att uppleva känslor som är nya och främmande, den skildrar en kärlek som är så stark att den inte lämnar någon oberörd.

I Regn och åska får man vara den man är utan att skämmas eller behöva vara rädd. Pojkarna är förälskade och låter ingenting förstöra det, inga hemligheter och inga lögner. Jag mår bra när jag får läsa något som är så ärligt och okomplicerat, det behöver inte vara så svårt. Kärleken mellan två individer kan vara fantastisk och regn och åska – Rein och Oscar, är fantastiska ihop.


Karin T på biblioteket i Solna C


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 24 november 2011