Rör mig inte!

Juliettes beröring är dödlig. Ingen vet varför men hon har straffats för det i hela sitt liv.

Hon har aldrig haft fysisk kontakt och alltid varit utanför och annorlunda. Under bokens början sitter Juliette inlåst på ett mentalsjukhus som inte liknar någonting annat. Det underjordiska rummet som hon har varit fast i alldeles för länge är ett råtthål. Utanför går tiden och hon vet inte hur omgivningen har utvecklats till en nergången, grå kontrollerad stat utan sol eller frisk luft.

Meningen var att framtiden skulle bli till det bättre men det har urartat och den nya ledningen – Återetablissemanget som skulle skapa något nytt och bra har maxad kontroll över folket och deras göromål.  Tillvaron har blivit hemsk, svält och sjukdom härjar vilt och människor dör medan andra ”försvinner”.

Juliette träffar Adam i sin fånghåla, Adam visar sig arbeta för det nya Återetablissemanget men är också bekant sedan tidigare med Juliette. Allt och alla har en baktanke, Juliette blir plötsligt med Adams ”hjälp” fri från sitt fångeskap men hamnar snart i ett annat. Den här gången är det dock annorlunda, hon överöses med lyx och dyra saker för att Återetablissemanget behöver hennes kraft för att tortera och styra folket. Alla vill åt Juliette och hon är ständigt övervakad.

Kärleken som vuxit fram mellan Juliette och Adam ställer till det för Återetablissemanget, de unga tu (blott 17 år) vill bort från den nya ledningen och kontrollen och vill inte alls vara en del av den terror och maktkamp som pågår. Men det är lättare sagt än gjort.


Karin på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 18 juni 2012