Rätten att vara tankspridd

Har du åkt till jobbet med soppåsen i handen istället för portföljen? Satt den elektriska vattenkokaren på spisen? Tagit bussen till bilprovningen? Då är den här boken någonting för dig.

Johan Rapp grundade de Tankspriddas Riksförbund både på skämt och på allvar. För att med humor påminna om att det är mänskligt att vara tankspridd.

Boken innehåller, förutom Johans egna funderingar om tankspriddhet och dess orsaker, också rikligt med vittnesmål och goda råd från (andra) tankspridda. Med lite självinsikt och uppfinningsrikedom går det nämligen att förekomma sig själv. En man som ofta råkar ta med sig saker på resor som han inte ska ta med – som sin sambos nycklar – tipsar om att ha två packlistor: En på saker som man ska ha med sig, och en på saker som man inte ska ha med sig. En kvinna som titt som tätt brukade glömma lunchlådan och mobilen, packar numera portföljen med både lunchlåda och mobil kvällen innan. Sedan ställer hon in hela väskan i kylen över natten. På så vis behöver hon bara komma ihåg att ta med väskan. Lika enkelt som genialiskt.

Fler tips och berättelser ur tankspriddas verklighet finns i boken. Som finns att låna på biblioteket, om jag kommer ihåg att återlämna den…

Målgrupp:

Taggar:

den 4 september 2011