PressReader - nyheter från hela världen

Med Pressreader kan du läsa dagstidningar och tidskrifter digitalt hemma eller på biblioteket. Här finns 7000 dagstidningar på 60 olika språk från mer än 100 länder i hela världen.

Logga in på biblioteket

I PressReader kan du läsa över 7000 dagstidningar på över 60 språk från mer än 100 länder från hela världen.

Nu kan du som besöker biblioteken ladda ner tidningar och tidskrifter till din smartphone eller surfplatta (Tidningarna tar ca 10 Kb i utrymme).

Gör så här:

• Logga in på bibliotekets trådlösa nätverk (för att göra detta behöver du ett bibliotekskort).
  • Ladda ner appen PressReader, gratis via App-Store, Play-Butik eller motsvarande.
  • Sätt igång att läsa. Du kan ladda ner max 5 tidningar/dag.
  • Efter du gjort detta på biblioteket kan du fritt ladda ner tidningar och tidskrifter under 72 timmar, även utanför biblioteket. Vid nästa biblioteksbesök fungerar det likadant.
    OBS!
    Med anledning av Covid-19 så har Pressreader beslutat att förlänga tiden du kan ladda ner tidningar utanför biblioteket från 72 timmar till 60 dagar.

På bibliotekets bokningsbara datorer använder du genvägen som finns på skrivbordet. Använd PressReader på din bärbara dator genom att koppla upp dig på bibliotekets nätverk och surfa till www.pressreader.com.

Logga in hemifrån

Nu kan du även logga in hemifrån och läsa på din surfplatta eller dator. Klicka på länken nedan och logga in med ditt bibliotekskort.

Logga in hemifrån

Titta på en film som visar hur du använder PressReader:

1. Tidningar & tidskrifter

På Bibliotek Sundbyberg har vi ett brett utbud av dagstidningar och tidskrifter på svenska och andra språk. Vi erbjuder även tillgång till Pressreader där du kan läsa dagstidningar och tidskrifter digitalt hemma eller på biblioteket.