Personer du kanske känner

USA 1996. Emma loggar in på sitt nya mejlkonto och hamnar på Facebook - 15 år i framtiden!

Emma har fått en ny dator och hennes kompis Josh ger henne en cd-rom med America Online så att hon kan skaffa ett mejlkonto. När Emma loggar in på sin nya mejl hamnar hon på ett Facebook-konto som verkar vara hennes eget - 15 år fram i tiden!

Det här är alltså långt innan Facebook fanns och enligt boken så hade mindre än hälften av alla amerikanska high school-elever använt internet någon gång år 1996.

Emma vet inte vad hon ska tro, när hon tittar närmre så ser hon att även Josh och flera andra kode känner finns på Facebook. Och det visar sig att Emma i framtiden verkar vara ganska olycklig medan Josh har gift sig med skolans snyggaste tjej, fått barn och köpt ett jättestort hus.

Josh och Emma har varit kompisar sedan de var små men efter en pinsam händelse så ses de numera bara tillsammans med andra. Nu bestämmer sig Emma för att ändå anförtro Josh vad hon snubblat över och tillsammans försöker de hantera vad de kan läsa om sina egna och andras liv i framtiden. Men är det verkligen så framtiden kommer att se ut?

Boken är skriven av Jay Asher och Carolyn Mackler. Läs mitt boktips om Jay Ashers betydligt mörkare bok Tretton skäl varför här.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mie Björkman den 14 februari 2013