Osbert the avenger

Det finns en stad kallad Schwartzgarten. Här utspelar sig Christopher William Hills roman Osbert – The Avenger. Den handlar om snart tolvårige Osbert, boende i Schwartzgarten, en stad med tämligen blodigt förflutet.

För Osberts del börjar det egentligen av en ren slump. Han blir antagen på stadens finaste skola, men lärarna där vill honom inget gott. Ganska snart får han besked att han inte duger. Han tvingas lämna undervisningen. På samma vis gör ”Institutet” hans far arbetslös. Familjen tvingas bli inneboende hos sin ”Nanny”. Osbert ger sin musiklärare en läxa, som råkar leda till dennes död, och nu är mördandet igång. Ingen lärare går säker för Osbert. De flesta lärare har nämligen så mycket på sina samveten att de inte förtjänar att leva. Även stadens styrande har mörkt blod på sina samveten. Det ena mordet leder till nästa, med understöd av vackra Isabella, jämnårig kamrat på skolan.

Christpher William Hill är flitig författare åt bl a BBC, och han uppvisar här prov på en gladlynt berättartradition i Roald Dahls anda. Skräckblandad humor, med gotiska undertoner, är en bra beskrivning. Detta är en svartsynt men samtidigt mycket humoristisk historia, främst om hämnd och hämndbegär. Lättsamt och underhållande berättat, med tydligt brittiskt tonfall!

Staffan på biblioteket i Solna C 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 5 december 2013