Om jag var din tjej

Amanda har flyttat till sin pappa för att försöka börja ett nytt liv. Och ett nytt liv är det verkligen i alla bemärkelser.

Hon har inte träffat sin pappa sedan han lämnade familjen och en ny skola väntar. Frågan är hur hon kommer tas emot. Det har nämligen inte alltid varit så lätt att vara Amanda.

Jag läser den här boken med stigande spänning och skratt blandas med förtvivlan och gråt. Jag läser om fragment från mobbning och självmordsförsök, men också om hur det kan kännas att bli uppskattad och få nya vänner. Det är härligt att följa Amandas nya jag. Populäraste killen blir dessutom intresserad av henne. Men hur ska hon lyckas vara sig själv och våga lita på andra när hon bär på en stor hemlighet?

Jag inser hur svårt det kan vara att aldrig bara få vara som du är. Många kan känna igen sig i mycket i den här boken. Det är vanliga tonårsproblem och konflikter med kompisar och föräldrar som inte verkar acceptera dig. Amanda har det extra svårt då hon försöker lägga sitt tidigare liv som pojke bakom sig. Hon är hela tiden beredd på katastrofen samtidigt som hon försöker njuta av den hon är nu.

Jag tycker mycket om hur berättelsen böljar fram och tillbaka mellan nu och då, hopp och förtvivlan. En riktigt bra ungdomsbok som jag hoppas du vill läsa.