No och jag

När 13-åriga Lou bestämmer sig för att intervjua den hemlösa No för en skoluppgift leder det till en märklig och stark vänskap som drar in Lou i en verkligenhet som hon kanske är för ung för att förstå.

”Är vi så små, så oändligt små, att världen som är så oändligt stor fortsätter snurra och skiter fullständigt i var vi sover?”

Den frågan ställer sig Lou Bertignac, en parisisk 13-åring med 160 i IQ. Lou har hoppat över två årskurser, men har svårt att passa in med de andra flickorna i klassen eftersom hon varken kan knyta skorna på vettigt sätt, eller få sina bröst att växa. Hon spenderar sin fritid med att utföra olika experiment, som att t.ex. jämföra innehållet i olika färdigrätter. Hemma finns en djupt deprimerad mamma och en pappa som försöker hålla familjens fasad uppe. En dag när Lou utövar en av sina favoritsysslor, att studera människor på Gare d’Austerlitz, möter hon den hemlösa No. Lou bestämmer sig för att intervjua No till ett föredrag i skolan som en översittare till magister har övertygat henne om att göra, trots att Lou faktiskt avskyr föredrag. Mötena med No leder till en märklig vänskap som drar in Lou i de hemlösas verklighet.

Målgrupp:

Taggar:

den 8 oktober 2010