Min vän Pax

Peter tvingas lämna sin bästa vän ensam i skogen. Han inser att vännen inte kan klara sig ensam. Nu börjar en kamp för dem båda att försöka hitta varandra igen.

Peter har en allra bästa vän som han varit tillsammans med i flera år. En dag tvingar Peters pappa honom att lämna vännen ensam i skogen. Peter ska bo långt, långt därifrån. 

Så börjar den här fantastiska, sorgliga, mysiga boken. Att vännen är en räv hjälper inte. Den har aldrig klarat sig själv tidigare. Mellan Peter och Pax finns ett otroligt starkt band. Nu börjar en kamp för de båda att försöka hitta varandra. Det blir inte lätt. Kriget närmar sig och Peters pappa har tagit värvning.

I vartannat kapitel följer vi Peter och i vartannat följer vi räven Pax. Båda är med om saker som får dem att växa samtidigt som saknaden efter den andra är svår.

Jag ska inte avslöja hur det slutar. Jag kan bara säga - läs den. Sara Pennypacker har skrivit en bok som jag bara älskar. Språket är vackert, de svart-vita bilderna av Jon Klassen lyfter boken. Passar att läsa högt tillsammans eller själv för den som går på mellanstadiet eller högstadiet.