Mary, spöket och resan genom natten

Läs den här boken om du både vill läsa en bok om nära vänskap, möten mellan olika generationer och om ett spöke som går igen. Det är med andra ord ingen vanlig spökhistoria i första hand.

Marys mormor ligger på sjukhus och har inte långt kvar. Mary besöker henne varje dag. Det kommer bli tomt utan mormor. Dagarna känns extra långa och tråkiga sedan Marys bästis flyttat till andra sidan stan. En dag tilltalas Mary av en kvinna i konstiga kläder. Hon säger att Mary måste hälsa till mormor från Tansey.
Först vet inte Mary vad hon ska tro om den underliga kvinnan som dyker upp lite då och då. När hon berättar för sin mamma blir hon ännu mer frågande. Är det spöket efter hennes mormorsmor? Vad vill hon egentligen?
Det är spännande och bra. I vartannat kapitel får vi sedan följa Mary och hennes mormor och i vartannat är det Tansey som berättar släktens tragiska historia. Men det är både värme och mycket vänskap som kopplar ihop fyra generationers kvinnor. Det hela slutar med en nattlig resa. Vart och varför får du reda på om du läser boken. Den tål nog att läsas i sommarsolen också.