Mannen som älskade Yngve

Alla från nyblivna tonåringar till nyblivna pensionärer kan finna något att känna igen sig i i den här historien.

”Det är 1990 och det heter inte EU, det heter inte Ryssland, Pol Pot och prinsessan Diana lever fortfarande och ingen har hört talas om sms eller Nirvana. […] Vad jag gillar är när folk gör sånt som andra inte gör. Säger någon ja, då kan du svära på att Jarle Klepp säger nej”

Jarle Klepp går sitt andra år på gymnasiet i Stavanger med flickvän, bandet och sin bäste vän Helge. Han är politiskt aktiv, radikal av bara satan och har en åsikt om det mesta, tror han i alla fall. En dag börjar en pojke vid namn Yngve i Jarles klass, han lyssnar på Duran Duran, bor i villaområdet och är allt som Jarle är emot. Men, Yngve har de mest fascinerande läppar Jarle någonsin har sett.

Boken är en hyllning till musiken, politiken, kärleken och ungdomen. Boken blir en typ av korsning mellan ungdoms- och vuxenroman då den handlar om ungdomen och allt det innebär, men ändå så handlar den om så mycket mer som; den politiska situationen, den ekonomiska situationen i den nyrika oljestaden Stavanger och vad kärleken kan göra med en människa.

Boken är en fantastisk nostalgitripp till tiden efter murens fall, även om man själv inte upplevde det.  Alla från nyblivna tonåringar till nyblivna pensionärer kan finna något att känna igen sig i i den här historien.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mira Hannegård den 23 juni 2014