Maffians ö

En thriller i James Bonds anda. Så skulle man närmast kunna beskriva Benni Bödkers lättlästa berättelse Maffians ö. Att den utspelar sig i ett Sydamerikanskt land, står inte att ta miste på. Kanske befinner vi oss i Colombia.

Här möter vi Marko. Han jobbar åt Gamma, en grupp som jagar brottslingar. Som hemlig agent kallas Marko för Scorpio. Han har all tänkbar utrustning han kan behöva för sitt uppdrag. Våtdräkt, syrgastuber, sprayburkar, pistol. Nu ska han placeras ut på en ö. Där håller maffian till, och där tillverkar de narkotika, som sedan smugglas vidare. Till saken hör också att Markos föräldrar är döda, maffian tog deras liv. Här finns ett hämndbegär. 

Händelserna ute på ön skildras i rappa ordalag. Marko är en skicklig spion, som lyckas forcera vakter och övervakningskameror. Såklart blir han upptäckt, men han lyckas skickligt parera maffians maskingevär och fly, uppbackad som han är av Gammas helikoptrar och u-båtar. 

Berättelsen har spänningen och dramatiken som sin främsta tillgång. Benni Bödker skriver lätt och ledigt, utan att därför förenkla. Detta är en trovärdig spänningsberättelse, fylld av action, i utmärkt svensk översättning av Hans Peterson. Att nästla sig in i drogsyndikatens hemligaste rum visar sig inte vara så enkelt. Men Marko kan!

Staffan på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 5 december 2013