Solna-Sundbybergs lyssnarcirkel

Lyssnar du på ljud- eller talböcker?

Då är du välkommen till Solna- och Sundbybergsbibliotekens lyssnarcirkel!

Plats: Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

Kontakt: Paulina Drakenstedt, tel: 08-706 8483, mail: paulina.drakenstedt@sundbyberg.se

 

Under våren 2020 lyssnar vi på och pratar om följande böcker: 

Torsdag 16/1 kl. 14 - 15.15

Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone 

Beskrivning: Sjuttonåriga Adele lever i ett höghusområde utanför Bologna. Hon blir gravid och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det för att ge barnet, och sig själv, en möjlighet till ett bättre liv. Vi får också följa ett akademikerpar i en mer välmående del av Bologna vars relation präglas av de misslyckade försöken att få barn och närmar sig ett uppbrott. Till slut ger de upp och ansöker om att bli adoptivföräldrar.

Onsdag 26/2 kl. 16.30 - 17.45 OBS! Tiden

Sörjen som blev av Anna Takanen

Efter lyssnarcirkeln kan ni som vill stanna kvar på författarbesöket med Anna Takanen som börjar kl. 18.  

Beskrivning: Pappa Timo kommer 1942 som krigsbarn till Sverige. Han är bara fyra år gammal. Hemma råder det finska fortsättningskriget där hans pappa har stupat vid fronten. När Timo blir sjuk i lunginflammation har hans mamma inte råd med medicin och skickar honom till Sverige. Tanken är att han ska återvända efter kriget, men tiden går och återföringen blir aldrig av. Anna Takanen, skådespelare och regissör, nystar långsamt och smärtsamt upp sin egen familjehistoria. 

Torsdag 26/3 kl. 14 - 15.15

Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf

Beskrivning: Romanserie i 3 delar från en gången tids Värmland. Ödessaga om den dyrbara guldring,som ägts av general Löwensköld på Hedeby och som han har med sig i graven. Den blir stulen. Han får ingen ro förrän den återlämnats.

För er som vill ha få en introduktion till Selma Lagerlöfs författarskap kommer Anna-Karin Palm till biblioteket i Signalfabriken onsdag den 11/3 kl. 18-19 och berättar om sin biografi över Selma Jag vill sätta världen i rörelse.

Torsdag 23/4 kl. 14 - 15.15

Blod i gruset av Mats Jonsson

Beskrivning: Ända sedan Mats var liten har han varit vän med Lasse och Ing-Mari, det gamla paret i huset nere i backen. Men en kväll när Lasse vaknar på soffan skriker han av skräck och griper tag i Mats arm så hårt att det blir ett rött märke. Varför drömmer Lasse mardrömmar? Varför skriker han om "blod i gruset"? Klasskompisen Arlene verkar veta något, men vill först inte hjälpa till. Varför är hon så arg på Mats? 

Torsdag 28/5 kl. 14 - 15.15

Nio främlingar av Liane Moriarty

Beskrivning:Den före detta bästsäljande författaren Frances Welty anländer till retreatcentrumet Tranquillium House med värmevallningar och ett brustet hjärta. Tillsammans med åtta andra gäster ser hon fram emot tio dagar av lyxbehandlingar, meditation, nya vänskapsband och lite träning. Men ledaren, den karismatiska Masha, har andra planer. I takt med att hennes utmaningar blir allt märkligare inser de nio främlingarna att de behöver varandras hjälp.