Solna-Sundbybergs lyssnarcirkel

Lyssnar du på ljud- eller talböcker?

Då är du välkommen till Solna- och Sundbybergsbibliotekens lyssnarcirkel!

Plats: Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

Kontakt: Margareta Engstrand, tel: 08-706 8479, mail: margareta.engstrand@sundbyberg.se

 

Under hösten 2019 lyssnar vi på och pratar om följande böcker:

Onsdag 4/9 kl. 14 - ca.15.30

Mammorna av Alexandra Pascalidou

Den 25/9 kl. 14 kommer Alexandra Pascalidou till Hallonbergens bibliotek på författarbesök.

Beskrivning av Mammorna: Alla har nån gång haft en mamma. Här möter vi 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste områden. Från Rosengård till Rinkeby, Kronogården till Kronoparken, Hammarkullen till Gottsunda. Det är mammor som upplevt det värsta en mamma kan uppleva men också det bästa en mamma kan uppleva. En bok om våldet och kampen, men mest av allt om kärleken. Pascalidou vill ge röst åt dem som levt i tystnad, och vrida strålkastarljuset mot samhällets skuggsida.

 

Onsdag 2/10 kl. 14 - ca.15.30

Tony-serien (Tony växer upp, Tonys läroår och Tonys sista läroår) av Agnes von Krusenstjerna

En litterär skylt med citat ur Tonys sista läroår kommer att invigas i Tuvanparken i Lilla Alby lördag 5/10.

Beskrivning av del 1 - Tony växer upp: Tony Hastfehr växer upp i en skyddad överklassmiljö i en norrländsk garnisonsstad. Hon är som de flesta andra unga flickor med samma bakgrund, bara lite känsligare och mer lidelsefull. Men hon lever i skuggan av sinnessjukdomen som härjar i moderns släkt, en sjukdom som även drabbar Tony. Öppen skildring från 1922, med självbiografiska inslag, om en ung flickas uppväxt och erotiska utveckling.

 

Onsdag 13/11 kl. 16.30 OBS! Tiden

Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson.

Efter lyssnarcirkeln kan ni som vill stanna kvar på författarbesöket med Karin Alfredsson som börjar kl. 18.00 på biblioteket i Signalfabriken.

Beskrivning av Sista färjan från Ystad: Syskonen Stefan och Therese har sysslat med omfattande bedrägerier av allehanda slag och är nu på flykt genom Sverige för att hinna med den sista färjan från Ystad. I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor med sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Men snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om. Fartfylld thriller

 

Onsdag 4/12 kl. 14 - ca.15.30

Rami och Jonatan av Mats Berggren

Beskrivning av Rami och Jonatan: Jonatan och hans fotbollslag spelar match mot ett lag från ett flyktingboende i närheten. Det avgörande målet görs av Rami, en lång och snabb kille i motståndarlaget. När de tackar varandra efter matchen går det som stötar genom Jonatans kropp. Ramis talang tar honom snart in i Jonatans lag, med det finns många hinder längs vägen. Kanske får Rami inte ens stanna i Sverige. När killarna kommer varandra närmre, närmar sig också orosmolnen