Little Bee

Två år har den Nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Hon har lärt sig prata ”Drottningens engelska” och läst sig till engelsmännens sätt att vara. Allt för att passa in.

När hon blir utsläppt från flyktingförläggningen 18 år gammal, har hon ingenstans att ta vägen. Det enda hon har förutom kläderna hon går i och fruktansvärda minnen som förföljer henne, är ett körkort med kontaktuppgifter till en engelsk man – Andrew, som hon träffade på en strand i Nigeria för flera år sedan.

I en annan del av England befinner sig Andrews fru, Sarah. Sarah är nybliven änka och försöker tackla sin makes död och samtidigt ta hand om deras gemensamma son. Mitt i allt dyker Little Bee upp från ingenstans. Sarahs värld skakas om än mer och hon börjar tänka mycket på hur Andrews och hennes liv förändrades den där gången, där på stranden i Nigeria.

Läsaren får följa hur Little Bee och Sarah försöker leva vidare, båda på olika vis. Deras relation och liv utvecklas efterhand och tillsammans för de på något vis varandra framåt. Sorglig, rolig, hemsk och bra! 


Karin Tegréus på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 23 oktober 2012