Library Wars

Charmig manga i framtida biblioteksmiljö

I ett framtida Japan har censurlagar införts som tillåter en mediemyndighet att beslagta och förstöra medier som de anser harmfulla för befolkningen. Men samtidigt finns det lagar som skyddar bibliotekens rätt att samla och bevara information.  Biblioteken har länge lyckats motstå censurförsöken men kampen har blivit våldsam och biblioteken har tvingats rusta upp för att försvara sina samlingar och invånarnas rätt till information. Huvudpersonen i serien är Kasahara, en ung kvinna som tränar i bibliotekets armé flera årtionden efter att bibliotekskrigen startade.

Det är svårt att kortfattat beskriva denna serie då den innehåller så många element. Grunden med bibliotekskrigen och censuren är rätt dystopisk, men samtidigt är serien väldigt lättsinnig och fullproppad med humor och romantik . Ibland skildras även väpnade strider och våld, även om det aldrig är gjort på ett överdrivet grovt sätt. Kasahara är en väldigt charmig karaktär; hängiven, talangfull och välmenande men även tafatt och lite bortkommen. Hon är inte någon felfri person, vilket gör henne lätt att relatera till och sympatisera med. De andra karaktärnerna har väldigt skilda personligheter vilket ger fina och olika samspel med Kasahara i skilda situationer.  

Library Wars var ursprungligen en serie med ungdsomsromaner som, utöver manga, blivit omarbetad även till både en anime serie och film samt till ett par live-action filmer.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johanna Svensson den 22 december 2016