Lex bok

Tuff, aktuell och härlig på många sätt. Sara Kadefors har fått in en riktig fullträff. En bok för alla ungdomar att känna igen sig i och för vuxna att få en inblick i ungdomars vardag.

Lex är ganska nöjd med livet. Hon har sin mamma och kompisen Jonatan. Ja, andra förstår hon sig inte på. Hon utmanar lärare och föraktar klasskompisarna som tävlar om att synas och vara i centrum. Allt ändras den dagen mamman tar hem en karl från zumban. Han kallar sig ungdomsförfattare, men skriver ganska töntiga och schablonartade böcker. Han är plötsligt väldigt intresserad av vad Lex tycker och tycker sig få uppslag till nästa bok. Lex bestämmer sig för att utmana honom genom att börja berätta en tragisk historia om sitt liv. Bruno, som han heter, sväljer bytet och ser sin chans att äntligen slå igenom med en unik ungdomsskildring. Lex pappa som sitter i fängelse uppmuntrar henne. Han älskar påhittade historier och snabba klipp.
 
Jonatan och Lex bestämmer sig samtidigt för att utmana alla hippa bloggare och Bruno. De startar en egen blogg. Under namnet Maya blir Lex plötsligt en av de mest följda på nätet. Alla avundas hennes stil och åsikter. Inbjudningar till kändisfester och intervjuer börjar ramla in. Men nu börjar det bli svårt. Vem är Lex och var går gränsen till Maya? Vems åsikter är det egentligen som räknas? Lex vill hoppa av. Jonatan som sett sin chans att slå igenom i modebranschen vill att de fortsätter. Vänskapen sätts på hårda prov.
 
Jag ska inte avslöja för mycket. Njutningen i att läsa en bra ungdomsbok ska ni få ha för er själva. Kom gärna in och berätta vad du tycker om boken. Boken var Augustnominerad och recensenterna skriver att det här är Sara Kadefors bästa bok.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristin Andersson den 7 januari 2014