Lördag

Så skönt, en helt vanlig lördag…

Neurokirurgen Henry Perowne vaknar till en ledig lördag. Han älskar med sin fru, sticker iväg och tränar, handlar till familjemiddagen, lyssnar på sonens nya låt, lagar en extra god middag och tar emot den efterlängtade dottern som kommer hem på besök. Kan det bli mer perfekt?
Nja, några små avbrott blir det ändå. Är det en ny terrorattack han bevittnar på himlen över London? Och en liten trafikincident leder till ett mindre trevligt möte. Men annars är Henry Perowne nästan äckligt lycklig och lyckad.
Man får följa Henry hela dagen, när han gör alldagliga saker och funderar över sitt liv och sin vardag. Så där som man kan göra när man har en hel ledig dag för sig själv. Med en liten twist på slutet. Som bonus får man lära sig en hel del om neurokirurgi, squash, blues och poesi. Och det är allt annat än tråkigt. Allt av McEwan är en fröjd att läsa. Tänk bara att kunna beskriva en squashmatch så att en helt oinvigd förstår. Dessutom med de mänskliga aspekterna av konkurrens mellan kollegor både på arbetet och i en squashmatch på en lördag.

Taggar:

Tipsat av: Anna Branteby Schnelzer den 13 september 2013