Kyssas typ

Om man aldrig kysst någon? Då kan man inte veta hur man gör. Eller hur det är.

Så är det för Måns, som kär i Emma, som är kompis med Nanna, som är kär i Måns. Men det vet inte Måns. Och Emma vet inte att Måns är kär i henne. Eller förstår hon kanske det ändå?

Det är inte alls förvirrande när man läser boken. Den är lättläst och luftigt satt med fina teckningar, som förstärker texten. Nypon förlag är ett specialförlag som riktar sin utgivning till de barn och ungdomar, som möter extra stora utmaningar i sin språkutveckling.

Texten är kort, men det ser ändå ut som en riktig bok. Det kan vara viktigt att veta att man klarar av att läsa en hel bok. Då kan nästa bok vara lite längre och till slut blir en tjock bok kanske inte längre är en omöjlig utmaning. Steg för steg, om och om igen - det handlar om lästräning. Då är det här en riktigt bra bok att ta till. Den är tydlig och enkel utan att vara förenklande. Här finns både handlingarna och det som utspelas inombords, alla tankarna och känslorna.

Det var ju inte alls svårt att kyssas! Och man kan faktiskt jubla inuti. Slutet gott, allting gott. På de sista sidorna besvarar Mårten Melin fyra frågor om Måns och Emma, och om skrivande, sitt eget och andras.

”Skriv om det du själv gillar. Skriv en berättelse eller en dikt som du själv skulle vilja läsa.”

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johan Rahm den 13 april 2011