Kurt Cobain finns inte mer

Första dagen i skolan träffar Lovis Alex. De hittar genast varandra och blir så nära att omgivningen gärna tar dem för ett par. Kanske är det också något som Lovis drömmer om, även om hon vet att det aldrig skulle kunna bli de två.

Trots att, eller kanske på grund av att det är en så djup vänskap är den oerhört tung. Alex, som känner sig övergiven av alla utom Lovis, försvinner allt mer ner i ett mörkt hål och Lovis gör allt hon kan för att dra upp honom. Frågan är hur många gånger hon kan göra det.
Boken utspelar sig i tidigt 90-tal och Kurt Cobains öde ligger hela tiden i bakgrunden av handlingen. Över huvudtaget spelar musiken stor roll. Alex identifierar sig farligt mycket med de artister han känner samhörighet. Det leder till att Kurt Cobains självmord sätter otroligt djupa spår i honom.
Boken är ganska kort, den har korta kapitel, vilket leder till 200 väldigt luftiga sidor. Trots det tog den här boken långt tid att ta sig igenom för mig. Inte för att den var dålig, jag tyckte mycket om den, men den var ganska tung i sitt språk. Inte så att den var svårt eller krångligt skriven. Det var bara det att det tog lite tid. Trots det är den absolut läsvärd!
Linnéa på Solna gymnasiums bibliotek

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013