Kubbes museum

Kubbe är en liten figur som ser ut som en liten vandrande stubbe ungefär. Han bor i skogen och samlar på allt han hittar. Pinnar och kottar, fina blad och borttappade grejer, allt måste med hem.

Han sorterar allt i askar i prydlig ordning, men oj vad många grejer det blir till slut! Huset är fullt. Vad gör man då? Farmor vet på råd: man kan ju öppna ett museum!

Kubbe fixar fint, gör affischer och allt, och visst kommer det folk till hans museum. Så många att han blir alldeles trött till slut. Han måste till och med stå i kö för att få gå på sin egen toa. Museet får stänga och kloka farmor kommer på en ny idé: Kubbe kan fotografera sakerna och bara behålla fotoalbumen. Sakerna kan bäras tillbaka till skogen, återvinningsstationen eller bli konstverk…

Det här är en kul och ovanlig bilderbok. Det finns massor av små saker att upptäcka på bilderna, och många tokigheter att skratta åt. Kubbe är en söt men lite konstig figur, och varför samlar han så mycket? Ja varför vill man ha så många prylar egentligen? Det kan man fundera på när man läser om Kubbe.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Victorin den 26 april 2012