Jag jobbar på barnavdelningen på Signalfabriken. Härifrån väcker jag läslust hos de yngsta barnen och deras vuxna.

Jag är projektledare för Bokstart-Babybok i Sundbyberg. Det innebär att jag gör hembesök i några av våra stadsdelar hos alla som har barn på ca 6 månader. Vi pratar om språkutveckling, modersmål och läsning. Vi vill att alla ska få en bra start vad gäller möjlighet att kommunicera och läsa. Samtidigt visar vi vikten av föräldrarnas aktiva deltagande. Språk är en rikedom. Jag kommer följa barnen en bit upp i åldrarna via bokträffar och ett nära samarbete med våra förskolor. Vi samarbetar också med BHV och har träffar på biblioteket för inbjudna grupper, men de tar en kollega över till stor del nu. När jag inte gör hembesök jobbar jag troligen med Läspåsen Extra eller Bokjuryn till kommunens förskolor eller sitter på mitt arbetsrum och skriver boktips, månadsbrev eller planerar någon verksamhet. Mest jobbar jag med riktad verksamhet för barn 0-5 år och vuxna kring barn i den åldern.

Några av mina stora intressen är blommor av alla de slag och djur. Djuren ska helst vara mjuka och gulliga, men jag har haft både sköldpadda och skäggagam.

Läser gör jag varje dag, roliga bilderböcker, spännande barn- och ungdomsböcker, intressanta faktaböcker och romaner för vuxna. Jag tittar gärna på konst, men tyvärr blir det inte mycket eget skapande

Mina tips och artiklar

 1. Skalbaggssamlarens handbok

  Tips Av: Leonard, Maya Gabrielle Tipsat av: Kristin Andersson

  Dödgrävare och Diabolisk järnbagge, är det ord som du känner igen?

 2. If you come softly

  Tips Av: Woodson, Jacqueline Tipsat av: Kristin Andersson

  En kärleksroman med många bottnar.

 3. Väck läshungern!

  Tips Av: Körling, Anne-Marie Tipsat av: Kristin Andersson

  Hur blir man en läsare och vad menar vi med att vara det?

 4. Pecan pie baby

  Tips Av: Woodson, Jacqueline Tipsat av: Kristin Andersson

  Vår första bok av 2018 års ALMA-pristagare Jacqueline Woodson är här.

Visa fler...