Krigarens svärd

Magnus Chase är en 16 årig kille som levt en del av sitt liv som hemlös. På sin 16 års dag går precis allting fel. Han begår inbrott, jagas och på toppen av det blir han mördad. Men det slutar inte där.

Han blir förd tillbaka till livet av en valkyria och när han vaknar upp befinner han sig i Valhalla, den plats där de nordiska mytologiska gudarna lever. Trädet Yggdrasil växer i matsalen och i trädet lever en gigantisk, farlig ekorre som springer upp och ned. Det visar sig att Magnus är son till självaste Frej. Magnus får i uppgift att finna Frejs försvunna svärd, och gör han inte det väntar jordens undergång.

Precis som i Rick Riordans tidigare böcker om grekisk och romersk mytologi, är den här boken om nordisk mytologi väldigt spännande, och rolig att läsa. Man får även friska upp minnet om den nordiska mytologin, allt som man glömt bort, eller inte vet vad det är, står förklarat längst bak i boken som en ordlista till hjälp.

Författaren skriver på ett enkelt sätt som gör att läsaren bara vill fortsätta kapitel efter kapitel. Att författaren även blandar in humor och döper de olika kapitlen till så knasiga, roliga meningar får läsaren att dra på munnen och skratta. Tro mig, det gjorde jag. Verkligen ett boktips för dig som tycker om fantasy, spänning och att skratta.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Emelie Fogelmark den 26 februari 2018