Just Listen

Tjejen som har allt. Så framställs Annabel i reklamfilmen som visas hela tiden inför skolstarten. Verkligheten är en helt annan.

Hela sommaren har hon hållit sig undan men när skolan börjar är mötet med den före detta bästisen Sophie oundviklig. Vad hände egentligen mellan Annabel och Sophies pojkvän på den där festen? Sophie vägrar att låta Annabel berätta och ser till att frysa ut henne. Och efter alla år av att tyst stått bredvid och iakttagit när Sophie frös ut och trakasserade andra så har Annabel ingen att vända sig till.

Samtidigt kämpar Annabel med att hålla fasaden uppe hemma, rädd för att sanningen skulle vara för mycket för hennes familj. Föräldrarna tampas redan med att Whitney, en av Annabels systrar, flyttat tillbaka hem för att hon har anorexia. Mamman har i åratal levt upp genom att följa sina tre döttrar till otaliga modelljobb. Nu vill Annabel bara sluta med modelljobben men kan inte förmå sig att berätta det.

Saker börjar förändras när Annabel lär känna Owen, en hetlevrad kille som de flesta i skolan är lite rädda för. Owen är bokstavligen besatt av musik och vägrar att ljuga. Han utmanar Annabel att stå upp för sig själv och att våga säga sanningen. Men det finns något hon inte kan berätta för någon – eller kan hon det?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mie Björkman den 15 september 2011