Jag är bibliotekarie på Grönkullaskolans och Duvboskolans bibliotek.

Utöver böcker för unga så tycker jag om att läsa biografier, seriealbum och böcker om eller med historiska inslag. Min senaste favoritbok är En annan historia red. Lina Thomsgård *tips tips*

Vi ses!

Mina boktips

 1. Fripassageraren – Christina Wahldén

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Den fantastiska bokcirkeln goes steampunk och läser Fripassageraren av Christina Wahldén inför nästa träff!

 2. Mördarens apa - Jakob Wegelius

  Av: Wegelius, Jakob Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Förra året vann Mördarens apa Augustpriset i kategorin Barn och ungdom och igår vann boken Nordiska rådets litteraturpris!

 3. Roller Girl

  Av: Jamieson, Victoria Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Roller Girl handlar om 12-åriga Astrid som efter sommaren ska börja på högstadiet, eller för i USA motsvarande Junior High.

 4. Kallocain av Karin Boye

  Av: Boye, Karin Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Kallocain är en blekgrön vätska som injiceras direkt i blodet. Den påverkar nervsystemet och ger ett kort drömlikt rus. Under påverkan av drogen avslöjar människor sina innersta hemligheter. Effekten avtar snabbt när kallocainets verkan upphört. Så beskrivs kärnpunkten i Karin Boyes roman från 1940 i dess förord av Jerker Virdborg.

 5. Zelda 4: Uppbrott och utbrott

  Av: Neidestam, Lina Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Detta är den fjärde boken om Lina Neidestams antihjälte Zelda. Serien utspelar sig i en svensk storstad, där huvudkaraktären Zelda känner att trots sitt hårda slit för att få leva som hon vill, så är det något som känns fel.

 6. Rör mig inte!

  Av: Mafi, Tahereh Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Den 16 september diskuterar den Fantastiska bokcirkeln Rör mig inte av Tahere Mafi. Boken är den första i trilogin om Juliette och Återetablissemanget och är en dystopisk framtidsskildring.

 7. Det riktiga landslaget

  Av: Svan, Moa Tipsat av: Johanna Samuelsson

  Komikern och P3-personligheten Moa Svan följer i den här boken Det riktiga landslaget, som jag numera känner det. Alltså det riktiga landslaget som nyligen har kammat hem två VM-medaljer och två EM-medaljer och som rankas som nummer fem i världen. Laget som också kallas för damlandslaget.

Visa fler...