Jag, En

Tänk om du skulle vakna varje morgon som en ny person? Inuti en ny person.

På insidan är du samma som igår men utsidan kan variera väldigt. Från stor till liten, lätt till tung, kille till tjej, ljus till mörk. Du är ändå alltid dig själv, men någon annan. Med någon annans liv och erfarenheter.
Det här är verkligheten för En. Det har alltid varit så. Genom att plocka bland minnen hen får tillgång till när hen vaknar anpassar sig En till den nya kroppen väldigt smidigt, hen har lärt sig. Hen får stanna där en dag och försöker att inte påverka allt för mycket. I sexton år har det gått bra, det är livet En känner till, men en dag förändras allt då En vaknar i Justins kropp. Justin har en flickvän som heter Rihannon och En blir förälskad.
När En vaknar nästa dag, i en ny kropp, förstår hen att den här kärleken är något speciellt. Det går helt enkelt inte att släppa taget. Men hur ska de kunna vara med varandra? Kan Rihannon bli kär i personen En och bortse från att det kommer finnas ett nytt skal utanpå varje dag, för alltid. Hur mycket betyder det kön din kropp ser ut att tillhöra? Hur mycket betyder skönhet? Kommer det att stå i vägen eller övervinner kärleken allt?


Den här boken låter kanske märklig, och det är den – fint märklig! Den liknar inget annat jag läst. Jag gillar David Levithan, speciellt Ibland bara måste man som är en riktig toppenbok! Det är den här också. Det är konstigt hur snabbt jag köper resonemanget om kropps-hoppandet. På en gång faktiskt. En väldigt snyggt berättad historia!