Jag är Zlatan Ibrahimović

Efter att ha avslutat Jag är Zlatan Ibrahimovic- Nu gillar jag Zlatan. Inte för att han i boken visade sig vara den ödmjuka och fantastiska personen som man inte trodde att han var – för det är han inte- utan för att han är så outstanding. Jag blir så otroligt imponerad av honom.

Jag blir förvånad över hans uppväxt, det slår mig hur lite man egentligen vet om Zlatan, man kanske tror att man vet men det här var nyheter för mig. Jag blir förvånad när han berättar om hur han och Helena träffas och utvecklar sitt förhållande och jag blir faktiskt förvånad när jag förstår att han nog är sådär dryg som man tror.


Hans prestationer gör att man helt ofrivilligt får överseende med alla tveksamma beslut han tar och de ytterst märkliga saker han gör. Han värderar fotbollen högst av allt i sitt liv vid vissa tillfällen åsidosätter han till och med sina barn. – då tänker jag först, hur kan han? Men efter några rader är det glömt och förlåtet för att han har gjort det snyggaste mål som någonsin gjorts. Zlatan kommer undan med att vara dryg och frispråkig för han är så begåvad, så bra, så brilliant.

Jag är övertygad om att är man fotbollsintresserad (det är inte jag) och vet vilka alla tränare och spelare som omnämns är så blir det här årets läsning!

Läs boken!

Karin på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012