Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Både sorglig och komisk historia om Olivia, vars hela världsuppfattning vänds upp och ner när John gör slut.

Du vaknar upp en morgon och världen är inte längre vad du trodde att den var. Igår var du kär och tillhörde någon, var någons flickvän. Vem är du idag?

När Olivias pojkvän John gör slut vet hon inte riktigt vad hon ska göra med sig själv. I ett par år har hon sett sig själv som Johns flickvän, men nu när han har gjort slut känns tillvaron som ett stort hål. Långsamt inser hon att den person som hon hela tiden trott att hon var, kanske inte är sann. Olivia har alltid sett sig som en tjej som bara kan gilla en kille, men snart kommer hon att märka att känslor inte alltid är svarta eller vita. Hur kan till exempel Jenni, som många andra ser som en slampa, alltid vara så glad och ta livet med en klackspark?

Det här är en väldigt träffande bok om hur lätt det kan vara för unga tjejer att bli beroende av andras uppfattningar om världen, hur normer och mallar kan styra de val man gör i livet. Igenkänningsfaktorn är hög och gör att man som läsare får fundera lite på varför man själv och andra gör som man gör.