Jag är ju så jävla easy going

"Inte för att Joannas liv var direkt bländande innan heller, men att bli mordhotad och samtidigt riskera fängelsestraff var inte riktigt den utveckling hon tänkt sig."

Joanna går på gymnasiet och har adhd. Det betyder för hennes del att när hon inte tar medicin får hon ett "burleskt nöjesfält" i huvudet, tillsammans med en "experimentell jazzorkester", en "t-central i rusningstid", ett "analogt twitter" och en djurpark med skabbiga björnar, olyckliga elefanter och allt det där, på samma gång. Med medicin funkar det rätt bra, om det inte vore för Audrey som rubbar hennes värld. Audrey som ser ut som Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany´s men dubbelt så stor. Audrey som inte ser henne. Och för deprimerade pappa som spenderar dagarna framför frågeprogram på tv. Och författarmamma som inte kan släppa tanken på en ny succéroman, trots att den förra var tio år sen med många fler refuseringar därefter. Och för att kombinationen av dessa föräldrar inte drar in så mycket pengar som behövs, för tilll exempel mat, kläder och för supernödvändig medicin. Joanna drygar ut kassan genom att sälja billiga kondomer på skolan, billiga för att bäst-före-datum är passerat, men det vet ju alla att det bara är en rekommendation! Ett besked från mamman att de kanske inte kommer kunna hämta ut hennes medicin, som håller på att ta slut, sammanfaller med att kondomverksamheten går i stöpet. Kaoset i huvudet kan ju inte komma nu, nu när Audrey faktiskt verkar upptäckt henne! Joanna behöver pengar.

Det inledande citatet kommer från baksidan av Jenny Jägerfelds senaste bok Jag är ju så jävla easy going (bra titel!). Det låter rafflande, och precis så rafflande blir det. Som tidigare i Här ligger jag och blöder, skriver Jägerfeld både roligt och ibland så skavigt att det gör ont. Hon väljer inte bort det jobbiga, som ekonomisk utsatthet och psykiska problem. Det gör att boken känns viktig! En mycket bra bok som jag rekommenderar unga och vuxna att läsa!

Är boken utlånad? Den finns även som e-bok!