Izzy & gänget – vänskapen växer

Izzy har just börjat fjärde klass, tillsammans med sina vänner i ”hooden”. Skatekillen Christoffer som hon lärde känna under sommarlovet, börjar på samma skola, men i en annan klass.

Lite avståndskär ser hon till att hålla noga koll på hur det går för honom, han sticker ut i för dyra kläder. Kommer han att smälta in? Hans vänskap med Akimi i samma klass gör Izzy ”chok” svartsjuk.
 
Till råga på detta kommer ett kickersgäng på några äldre tjejer och muckar med betongdjungelbarnen. Izzy vill hämnas, men hennes DJ-pappa ger henne rådet att ta det lugnt, koncentrera sig på läxor. Det gör hon. Hon får läxhjälp på skolan för att komma ifatt. Författarparet Dogge / Yori skriver en väl avvägd, mycket njutbar text, kryddad med roliga och träffande uttryck som ger prägel åt berättelsen. Man känner verkligen att man befinner sig i den oglamourösa förorten, som trots sitt läge sjuder av liv och glädje.
 
Berättelsen är försedd med illustrationer i svartvitt gjorda av uppmärksammade Yokaj Studio, mycket manga-inspirerade. Karaktärerna avbildas med stora ögon, i actionfyllda poser. Det ser snyggt och välregisserat ut, och stämmer väl överens med textens ”positive touch!” Boken avslutas med en ordlista, mer för vuxna läsare än för yngre, såklart!.


Staffan på biblioteket i Solna C 

 

 

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013