ISOL är 2013 års ALMA-pristagare

Årets ALMA-pristagare heter ISOL, eller egentligen Marisol Misenta.

Hon kommer från Argentina och skriver egna böcker, illustrerar både åt sig själv och åt andra författare och är dessutom musiker. Enligt juryns motivering verkar hon helt i Astrid Lindgrens anda.

I Sundbyberg har vi ett antal böcker av henne. Blan andra dessa:

På spanska: La bella Griselda, om prinsessan som är så vacker att hon bokstavligen får alla att tappa huvudet ; Secreto de familia, om flickan som upptäcker  att hennes mamma varje morgon  förvandlas till ett piggsvin ; El globo, en bok om en oerhört vacker röd ballong. Numeralia - en poetisk bok om siffrorna med bilder av Isol och text av Jorge Lujan.
På svenska har vi nu äntligen fått in Petit, monstret, en bok om en pojke som upptäcker att han rymmer två helt skilda personligheter inom sig (eller - hur är det egentligen?) ; och även Numeralia i översättning!

ALMA-priset är barnens motsvarighet till Nobelpriset i litteratur. Prissumman är på fem miljoner kronor. Tillkännagivandet sker i direktsändning från Astrid Lindgrens Vimmerby och via länk direkt på barnboksmässan i Bologna – där för övrigt Sverige är Guest of Honor i år.

Böcker av ISOL

 1. Mustaḥīl

  Av: Isol
  Språk:
  Arabiska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Arabisk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Hur ska det gå för Toribio?

  Av: Isol
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 3. Numeralia

  Av: Luján, Jorge
  Språk:
  Spanska
  Klassifikation: Spansk skönlitteratur
  Finns som: Bok
Visa fler titlar...