Inte helt hundra

Inte helt hundra var ingen avslappnande och trevlig läsning. Det var länge sedan jag blev så känslomässigt investerad i en bok. Det var inte heller alltid så positiva känslor, men oj vad jag kände!

Själva boken är baserad på författarens liv och handlar om alla hennes misslyckade relationer och varför det blev som det blev. Eftersom varje förhållande hon har varit i totalkraschar utfärdar hon ett relationsförbud och går igenom alla hon har varit tillsammans med. Det gäller allt från kortvariga ragg till lite längre relationer, men alla har de gemensamt att Caroline gått in i dem stenhårt, med en rädsla att bli lämnad och efter ett tag har de helt brakat samman. Kvar är Caroline, med ensamhet och ångest som enda sällskap.
I början av boken blev jag riktigt förbannad på henne. Hon underkastade sig totalt, bara för att få känna sig omtyckt, men efter hand växer hennes insikt och även om relationerna fortfarande går dåligt slutade jag att bli lika arg. Hainer skriver rappt och roligt, även om det är tungt. Hon går verkligen igenom det här med att dela sitt liv med en annan människa in i minsta detalj och det känns som att det finns mycket att hämta, även för den som inte totalkraschar allt hela tiden.
Trots att det är en tung bok känner jag mig ändå upplyft efter att ha avslutat den. Det är en väldigt märklig känsla, eftersom jag var så fly förbannad på henne för bara några sidor sedan.

Linnéa på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013