Vi tipsar om böcker och filmer

Letar du efter en bok att läsa eller en film att se? Vi har läst och tittat och här delar vi med oss av tips.

Balladen om sångfåglar och ormar
Visa titel Debug

Balladen om sångfåglar och ormar

Efter att inbördeskriget i Panem slutat har regeringen startat ett spel, där de släpper in ungdomar som ska slåss för sin överlevnad.

Tio år senare har universitetet i Panem ordnat så att en kille och en tjej, som är mönsterelever med höga betyg, får bli mentor åt en person från de olika distrikten. Där blir den 18-åriga Coriolanus Snow tilldelad att vara mentor åt en flicka från Distrikt 12, det fattigaste distriktet.

Efter inbördeskrigets slut har familjen Snows alla rikedomar försvunnit och han och hans lilla familj lever på gränsen till fattigdom, men det är inget som de vill kännas vid utan de låtsas som att allt är som det varit.

Genom att ha blivit utsedd till mentor får Snow en del fördelar och kämpar för att hålla sin ”skyddsling” vid liv under hungerspelen. Hans liv ligger i hennes händer och hennes liv ligger i hans. Varje val han gör kan antingen bli katastrof eller framgång, både för honom, hans familj och för flickan från 12.

I boken får vi följa Snows kamp att vara både den mest geniala mentorn och samtidigt hålla skenet uppe för sig och sin familj.

Vem kommer vinna Hungerspelen? Hans skyddsling? Någon annan ungdom från ett annat distrikt? Vill du veta mer?
Låt årets Hungerspel börja!
 

  

Liknande titlar

Filtrera tips