I skuggan av San Siro

Tänk att få springa in på planen som hyllad fotbollsstjärna.

-alla killars barndomsdröm. Martin Bengtsson var bara ett stenkast från den drömmen. Förutom att han hade plats i startelvan i pojklandslaget var han ungdomsproffs i storklubben Inter i Milano, en av Italiens allra främsta fotbollsklubbar. Men där, i skuggan av den legendariska fotbollsarenan San Siro, gick någonting snett och Martin började ifrågasätta hela sin tillvaro som fotbollsspelare, i stort sett hela sitt liv. Till slut såg han ingen väg ut, utan försökte ta sitt liv. I skuggan av San Siro- från proffsdröm till mardröm är Martin Bengtssons berättelse om sina erfarenheter från pojkdrömmarna till sammanbrottet. En unik skildring av fotbollsvärlden inifrån: den extrema träningen, de centralstyrda elitsatsningarna och de stränga villkoren för spelare på gränsen till genombrott. Så här står det skrivet på baksidan av I skuggan av San Siro.

Jag tycker att boken ställer viktiga frågor och får läsaren att tänka efter. Vad är egentligen viktigt?

Tipsad av Karin på biblioteket i Solna C

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 2 november 2011