I den tysta minuten mellan

Torvi är 14 år. Han flyttade från Island när han var 6 år och har bott med sin mamma i Sverige sedan dess. Pappan blev kvar på Island.

Torvi får beskedet att hans pappa har dött och han ska åka på begravningen på Island. Mamma vill inte följa med och när Torvi ensam flyger till Island börjar han fundera på varför allt egentligen är som det är. Varför lämnade mamma hans pappa och varför kom aldrig pappa till dem i Sverige som han lovade att han skulle? Torvis resa väcker många frågor och han återupplever sina första år med farmor och farfar, sin morbror och sin bästa vän.

Torvi ringer och lyssnar på pappas telefonsvarare och lyssnar på det om och om igen, han sover i hans säng och är i hans hus. Vem var hans pappa och varför vill ingen egentligen prata om honom och vad som hände? Han saknar honom. Tror han.

Efter att jag läst den här boken så blev det min favorit inför Augustpriset då den var en av de nominerade ungdomsböckerna.(Nu vann ju Pojkarna och det var också bra) men den här boken är så otroligt fin. Jag tycker om den. JÄTTEMYCKET.

Karin på Solna gymnasiums bibliotek

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012