Hål i huvudet

Minou har ett hål i huvudet där lugn och förnuft sipprar ut och ondskefulla tankar tar sig in.

Hål i huvudet är Jenny Jägerfelds debutroman som kom innan Augustprisvinnande ungdomsboken Här ligger jag och blöder. Till skillnad från den är Hål i huvudet placerad bland vuxenböckerna. Trots det tycker jag att båda böckerna passar lika bra för vuxna som för unga.

Bokens huvudperson, Minou 23 år, känner det som att hon har ett hål i huvudet där allt bra, allt lugnt och förnuftigt sipprar ut och kvar finns bara kaos. Det grundar sig i att hon har blivit dumpad av sin kille sedan 4 år – genom ett kassettband!

Efter att ha låtit eländet ta över totalt under en period av dekadans och förvirrig på söder i Stockholm bestämmer sig Minou för att det är dags att dra. Hon åker till Spanien och öppnar dörren för något nytt! Det nya visar sig bland annat vara fruktförsäljaren Satan, en oemotståndlig hund och en intressant konstnär.

Jag låg vaken en natt och kunde inte sluta läsa den här boken! Den är så rolig och träffande. Jag gillar att den utspelar sig under en tid då jag själv ofta hängde på samma caféer och barer som personerna i berättelsen. Och jag gillar mycket att Minou och hennes bror verkar ha en sådan fin relation till varandra. Och väldigt mycket annat gillar jag också! Jag tror att det finns något för många att känna igen sig i Hål i huvudet!

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 22 september 2011