Hål i huvudet

Isak lämnar Minou efter fyra år tillsammans. Han har spelat in ett kassettband där han förklarar att han har blivit kär i en annan. Och vidare ursäktar han bandet med att hon skulle ha avbrutit honom om han hade gjort slut face to face.

Minou blir vansinnig och ledsen samtidigt och vet inte vilken av känslorna som ska få uttryck eller hur. Hon hanterar sin personliga tragedi genom att fly vardagen.

Minou åker till Spanien och lever i ständig berusning och med tårarna rinnande några veckor. Under veckorna i Spanien försöker Minou hitta tillbaka till sig själv. Hon träffar en frukthandlare som hon kallar för Satan som hon inleder ett sorts förhållande med och avslutar sin vistelse utomlands i Tyskland hos en tjej som raggat upp henne och spontant köpt en flygbiljett till sitt hem åt henne.

Minou hinner inte riktigt med sig själv och reflekterar mer än hon klarar av över henne och Isak och allt som hon samtidigt håller på med förutom att försöka komma över honom. Boken är jätterolig och jag kan känna igen mig i mycket som Minou tänker och gör i sin förvirring och hjärtesorg. Ibland känner jag att det blir det lite för mycket, man hänger nästan inte med i svängarna men det är också det som är kul!

Sakta men säkert hittar Minou tillbaka till allt hon känner att hon tappat, vännerna, familjen och hela sin vardag. Superkul och träffsäkert!


Karin på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012