Grattis Kitty 90 år!

Min barndomshjälte, tonårsdektektiven Kitty Drew från böckerna skrivna av pseudonymen Carolyn Keene fyller 90 år i år. Fira jubileet med att låna en e-bok.

The secret of the old clock

Den första boken Kitty som detektiv: Klockmysteriet (The Secret of the Old Clock) kom ut 1930 i USA och översattes till svenska 1952. Sen dess har det kommit ut över 100 Kittyböcker på svenska.

Kitty var allt jag ville vara som 9-åring: smart, bra på allt, orädd, snygg och hon kunde fixa upp vilket lås som helst med den hårnål hon alltid hade på sig. Eftersom jag inte har träffat Kitty på nästan tre decennier är det svårt att veta hur det skulle kännas att ses igen. Det skulle nog trots allt inte vara samma sak, men jag är Kitty, Bess, George och dom andra vännerna i River Heights, evigt tacksamma för att dom hjälpt mig att öppna inkörsporten till hetsläsandets magiska värld.

När jag var 9 fanns Kittyböckerna inte på biblioteket. Dom fick önskas i present, samt införskaffas genom att plundra bokhyllorna hemma hos forna Kitty-läsare. Glädjande nog för gamla Kitty-heads och nya bekantskaper finns det nu 11 e-böcker på svenska och 2 på engelska (Nancy Drew) att låna!

Under mars och april ökar vi antalet tillåtna lån av e-böcker per vecka från två till tre per person.

 1. Kitty och spöket i fönstret

  Av: Keene, Carolyn
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: E-bok
 2. Fånge i öknen

  Av: Keene, Carolyn
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: E-bok
Visa fler titlar...

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Elin Sundström den 18 mars 2020