Glasbarnen

Glasbarnen är en bok i Maria Gripe-anda. Kusligt spännande och samtidigt en gemytlig handling som gör boken till en riktig bladvändare.

Tolvåriga Billie och hennes mamma flyttar till ett blåmålat hus i Åhus i början av sommaren.  Billies pappa har gått bort och hennes mamma vill börja om på nytt. Bille vill egentligen inte flytta. Hon saknar sin pappa och hon är rädd att hon kommer tappa kontakten med sina vänner, när hon ska börja i en ny skola till hösten.


Redan från början känner Bille att det är något mystiskt med det nya huset och flera oförklarliga händelser händer. De gamla ägarna har lämnat huset i all hast och lämnat kvar alla möbler och alla som har bott i huset verkar ha råkat ut för någon olycka. Bille och hennes nya vän Aladdin börja forska i husets gåtfulla historia och ju mer de får reda på desto mer övertygad blir Billie att hon och mamma måste flytta från huset.


Kristina Ohlson som skriver deckare för vuxna har med Glasbarnen skrivit sin första bok för unga. Glasbarnen är en mycket välskriven bok för barn och unga mellan 10 -13 år. Boken inger en gemytlig känsla samtidigt som stämningen är krypande läskig. Boken är helt underbar och kittlande.

Läs!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Monika Janvari den 9 augusti 2013