Flickorna

Unga Evie dras in i en sekt via en tjej hon ser upp till mycket.

Vi får följa Evie, en ung tonårstjej som är djupt fascinerad av en lite äldre tjej vid namn Suzanne. Evie får följa med Suzanne till en ranch i Kalifornien där den karismatiske Russel bor tillsammans med många unga kvinnor som verkar vilja göra vad som helst för honom. Russel är löst baserad på Charles Manson, mannen som fick sin unga fan-skara att begå fruktansvärda mord i slutet på 60-talet.

Det är en intressant synvinkel att vi får följa en utomstående tjej in i den hemska berättelsen om sekten ”Manson-familjen”. Tyvärr blir jag mätt på den stora mängden målande beskrivningar efter ett tag. Känslan jag bär med mig efter att ha läst boken är en klibbig, illaluktande, ångestfylld miljö som det är jobbigt att vistas i.
Jag går och väntar på att morden ska ske, men när de väl kommer får de inte så stor plats eller så utförliga förklaringar som jag hade hoppats på. För mig byggdes det upp stora förväntningar som inte riktig uppfylldes. Men den är helt klart läsvärd. Det mest intressanta med boken är det destruktiva vänskapsförhållandet mellan Evie och Suzanne.