Flickorna

Möt systrarna Rose och Ruby, som bestämmer sig för att skriva en självbiografi om sin minst sagt speciella situation.

I boken får vi möta systrarna Rose och Ruby. De bor på den kanadensiska landsbygden, och vi stadsbor vet ju att det är ren fakta att just landsbygden kryllar av udda typer. Ovanligt många hittar vi i den lilla staden Leaford där Rose och Ruby arbetar på biblioteket, Rose med bokuppsättning och Ruby med sagostunder. Det kanske inte låter så speciellt, men systrarna är minst sagt speciella. De är nämligen kraniofaga tvillingar, dvs. siamesiska tvillingar som är sammanväxta i huvudet.

Vi får följa med tvillingarna i deras vardag och under deras uppväxt hos det äldre paret tant Lovey och farbror Stash. Trots att tvillingarna är tvingade att spendera varje sekund i varandras sällskap är de skilda individer, som även om de lever i symbios är väldigt olika. Rose drömmer om att studera och bli författare medan Ruby är en väldigt framträdande hobbyarkeolog som gärna spenderar tiden med att leta efter indianska pilspetsar på grannens åker.

Flickorna är en annorlunda och varmhjärtad historia som är svår att släppa. Den är lättläst och en riktig sträckläsare, den är helt enkelt för underhållande för att lägga ifrån sig.

Målgrupp:

Taggar:

den 3 december 2010