Vanliga frågor

 

På våra bibliotek har du möjlighet att kopiera och göra utskrifter från våra datorer samt din egen enhet. För att skriva ut från våra datorer behöver du ha ett bibliotekskort. På grund av sabotage går det just nu inte att skanna på biblioteket i Signalfabriken men det går på Hallonbergens bibliotek. Läs mer om datorer, skrivare och kopior här > Datorer och skrivare

Vi har studierum på båda biblioteken. För att boka ett studierum behöver du ha ett bibliotekskort från bibliotek Sundbyberg. Rummet kan bokas max 2 timmar per dag och max 3 gånger i förväg under en och samma vecka. Rummet kan bokas via telefon eller på plats i biblioteket. Din bokning upphör att gälla om du inte kommer inom 30 minuter från din påbörjade bokning. Läs mer om studierum och annat för studenter här > Studerande

På båda biblioteken finns trådlöst nätverk för dig som har en egen dator med dig. Du loggar in på nätverket genom att antingen skriva numret på ditt bibliotekskort eller ditt personnummer (10 siffror) som användarnamn och din fyrsiffriga pinkod som lösenord. Nätverket heter: SundbybergBibliotek.

Att skaffa bibliotekskort kostar inget. Du behöver komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig med en giltig id-handling för att få bibliotekskortet. Fyll i ansökan om bibliotekskort här > Skaffa bibliotekskort

För att logga in behöver du ha ett aktivt bibliotekskort hos Bibliotek Sundbyberg.

Du loggar in i övre, högra hörnet med numret på ditt bibliotekskort eller ditt personnummer (10 siffror) och din fyrsiffriga pinkod. 

Det finns olika sätt att låna e-böcker (som du läser som text på din skärm) och e-ljudböcker (som du lyssnar på). Det vanligaste sättet att låna bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker är genom att använda appen biblio. Här hittar du instruktioner till olika sätt att låna e-böcker och e-ljudböcker > E-böcker och E-ljudböcker.

Du aktiverar funktionen när du är inloggad på Mina sidor under Mina uppgifter > Bibliotekskort och PIN-kod. Då sparas historiken från och med den dag du aktiverade funktionen.

Du kan använda den digitala funktionen Glömt PIN-kod. Tyvärr fungerar det just nu inte att få en ny PIN-kod via sms, bara via e-post.

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med en giltig id-handling!

Du kan låna om en bok högst två gånger, om boken inte är reserverad av någon annan. Omlån kan du göra per telefon eller genom att logga in i övre, högra hörnet med numret på ditt bibliotekskort eller ditt personnummer (10 siffror) och din fyrsiffriga pinkod. 

Sök

Språk