Fantasy! Old School Gaming

Ett perfekt nybörjarrollspel!

För mig som börjar närma mig trettio och spelade en hel del rollspel i yngre år kommer Fantasy! Old School Gaming som en nostaligisk flört till hur spelen var för en sådär tjugo år sedan.

De första rollspelen i Sverige var väldigt inspirerade av det amerikanska spelet Dungeons and Dragons som fortfarande är det mest spelade och det som flest folk känner till. De utspelade sig i fantasivärldar befolkade av drakar, orcher, ondskefulla trollkarlar och med grottor, borgar och torn för spelarna att utforska. Det var spelarna som var hjältarna. Som spelare valde du till att börja med en klass du vill spela; kanske en krigare, tjuv eller magiker? För att sedan ta dig an den här världen där spelledaren berättar vad som händer och dina beslut är det som för handlingen framåt.

Fantasy! Är ett spel som ansluter sig till den här traditionen. Reglerna är, till skillnad från många andra spel, lätta att förstå sig på och en spelgrupp kan snabbt börja spela. Det är också lätt för spelledaren att sätta sin egen prägel på världen. Du kan spela i en miljö som påminner Conan universumet likväl som Tolkiens. Med lite fantasi kommer du långt!

Jag är nu väldigt sugen på att spela en alvisk riddare med blänkande rustning och ett tjusigt svärd. Fantasy! Old School Gaming är riktigt riktigt kul!  Låna hem och testa eller bara mysläs!

Läs mer om våra rollspel här.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Robin Linander den 22 oktober 2013